Doba jedová 9
Je „bílé zlato“ ve skutečnosti „bílým jedem“? Stali jsme se oběťmi nedozírné manipulace? Nezáleží na tom, zda se jedná o běžný řepný, třtinový či konzumní cukr, takzvanou sacharózu, či vysokofruktózový kukuřičný sirup. Konzumace této látky ve všech jejích podobách neustále stoupá, je obsažena téměř ve všem – v snídaňových cereáliích, osvěžujících nápojích, ve zmrzlině i chlebu, a dokonce i v cigaretách.
Cílem této knihy je vysvětlit, proč je nutné cukry považovat za důvodně podezřelé a jak jsme se dostali do současné situace, kdy:
- třetina všech dospělých trpí obezitou,
- dvě třetiny dospělých nadváhou,
- téměř každý sedmý je diabetik
- a každý čtvrtý až pátý umírá na rakovinu.
Přitom až donedávna převládal názor, že „osladit si život“, kdykoli se cítíme unavení, vystresovaní či bez energie, je zcela normální, a hlavně naprosto neškodné. Autorem této přelomové práce, založené na dlouholetém podrobném investigativním výzkumu, jenž splňuje i přísná kritéria pro průkazní materiál u soudu, je novinář Gary Taubes, původní profesí fyzik, který se později zaměřil na problematiku z oblasti medicíny a vědy o výživě.
Autor | Gary Taubes |
---|---|
Jazyk | Česky |
Počet stran | 416 |
Rok vydání | 2018 |
Pořadí vydání | 1 |
Vazba | brožovaná bez přebalu |
Druh | 2880 x 1800 |