Krkonošská kuchařka
Popis
Zvyky a obyčeje lidí z Krkonošska z počátku 20. století doplněné předpisy tradičních lidových jídel. Autor, učitel vrchlabského gymnázia, v 80. letech pracoval v Krkonošském muzeu, věnoval se folklornímu a etnografickému výzkumu, provází jednotlivými měsíci v roce, v nichž popisuje nelehký život ...
Zeptejte se
205 Kč
205 Kč bez DPH
Skladem 5+ ks, ihned k odeslání
Doporučte
Zvyky a obyčeje lidí z Krkonošska z počátku 20. století doplněné předpisy tradičních lidových jídel.
Autor, učitel vrchlabského gymnázia, v 80. letech pracoval v Krkonošském muzeu, věnoval se folklornímu a etnografickému výzkumu, provází jednotlivými měsíci v roce, v nichž popisuje nelehký život krkonošských lidí, jejich tradice a zvyky. V každém měsíci uvádí recepty jednoduchých jídel chudých horalů, která si vařili z dostupných surovin pro dané období. Dozvíte se například, co je to "gramatika", "falešný pajšl" nebo "netynka", a budete si třeba moci připravit vánoční hubovec.
Autor | Miloš Gerstner |
---|---|
Edice | Sporáček |
Jazyk | Česky |
Počet stran | 186 |
V prodeji od | 2022-07 |
Rok vydání | 2022 |
Pořadí vydání | 2 |
Vazba | pevná |
Druh | 1536 x 1024 |