Recyklovaná kuchařka Jitky Rákosníkové
Kuchařka je průvodcem pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou.
Základem knihy je přes 40 velkých receptů z české i světové kuchyně - z autorčiny domácí zkušenosti i rodinných pokladů, z cest i z inspirace zahraničními kuchaři - a k tomu autorka sype z rukávu bezpočet užitečných variací a "metamorfóz", díky kterým budete moci chutně a vtipně "zrecyklovat zbytky" a ještě rozšířit svůj kuchařský repertoár. Věnuje se také správnému uchovávání a základnímu zpracovávání potravin a efektivnímu využití energií a zdrojů. Propojuje osvědčené postupy "hospodyňkovských" (pra)babiček vařících pro velké rodiny, bohatou vůni orientálních dálek i znovuobjevované a dnes zcela moderní přípravy vlastních domácích produktů.
To všechno přitom plyne s příjemnou lehkostí. Kniha je nabitá užitečnými informacemi, ale je zároveň vtipná, laskavá a veskrze autorčina. Můžete ji využívat jako zcela praktický návod, ale také se do ní začíst jako do osobního a vstřícného memoáru… u kterého jakoby mimoděk objevíte, jak snadno lze využívat jídlo naplno, s tvůrčí odvahou a beze zbytku.
Knihu doprovází fotografie známé food fotografky Aleny Hrbkové.
Autor | Jitka Rákosníková |
---|---|
Jazyk | Česky |
Počet stran | 156 |
V prodeji od | 2018-09 |
Rok vydání | 2018 |
Pořadí vydání | 1 |
Vazba | pevná |